Το Πεντάεδρον παρουσιάζει σε δικό της χώρο την σειρά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Εμείς οι Έλληνες».
Είναι η καταγραφή της Ελληνικής Ιστορίας του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.
Η παραγωγή αυτή ολοκληρώνεται σε 12 επεισόδια
Η σειρά έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η τηλεοπτική αυτή προσπάθεια είναι η καταγραφή της Ελληνικής πολεμικής Ιστορίας από το 1897 μέχρι το 1974 μέσα από ντοκουμέντα, μαρτυρίες, αφηγήσεις και σχόλια.

Είναι οι πολεμικοί αγώνες των Ελλήνων, που σε συνδυασμό με αγώνες πολιτικούς και διπλωματικούς, μετέτρεψαν το μικρό κρατίδιο του 19ου αιώνα στη σημερινή ισχυρή ελληνική δημοκρατία.

Η συναρπαστική αυτή περίοδος είναι γεμάτη με ηρωικές νίκες, καταστροφικές ήττες, έντονο διπλωματικό παρασκήνιο και διχασμούς που άλλοτε έφερναν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και άλλοτε την έβρισκαν να γράφει μερικές από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας της.

Είναι η ιστορία για το πώς η μικρή και αδύναμη Ελλάδα, που τα σύνορα της φτάνανε μέχρι και την Θεσσαλία, κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τα εδάφη της και να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου.

Η σειρά "Εμείς οι Έλληνες", περιλαμβάνει σπάνια φωτογραφικά και κινηματογραφικά ντοκουμέντα, αναπαραστάσεις και σχεδιαγράμματα με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και μαρτυρίες από ανθρώπους που έζησαν στις ιστορικές περιόδους που αναφέρεται.

Σύμβουλοι της σειράς είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ιστορικούς που εγγυώνται την αντικειμενικότητα, την ιστορική ακρίβεια και την πολύπλευρη κάλυψη των παρουσιαζομένων γεγονότων.

"Το να κάνει ένα τηλεοπτικό δίκτυο ντοκιμαντέρ για την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας του είναι προφανές, αλλά στην Ελλάδα δεν είχε γίνει ξανά, εκτός από κάποιες προσπάθειες του ΣΚΑΪ" τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Γιάννης Αλαφούζος.

Σημειώνεται ότι το "Εμείς οι Έλληνες" αποτελεί μια ξεχωριστή σειρά, και δεν θα πρέπει να συγχέεται με την άλλη φιλόδοξη προσπάθεια του ΣΚΑΪ, τους "Μεγάλους Έλληνες" που θα προβάλλεται από τον Ιανουάριο του 2009.

Report dead links to pentaedron@gmail.com

Θεατές

Εάν υπάρχουν σχόλια ή παρατηρήσεις ή θέλετε να αναφέρετε το οτιδήποτε

παρακαλούμε να το αποστείλετε με email στην διεύθυνση

pentaedron@gmail.com

.

  © Blogger template 'The Lake' by Ourblogtemplates.com 2008

  © Modified by Pentaedron 2009

Back to TOP